Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ήδη βρεθεί ή θα βρεθούμε σε περιστατικό που ένας συνάνθρωπός μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε μια τέτοια περίπτωση, προκειμένου η επέμβασή μας να είναι σωτήρια; Τις απαντήσεις μάς τις έδωσαν οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Αργολίδας.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας με θέμα: “Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή” στον πολυχώρο του σχολείου.

Γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με τρόπο βιωματικό το τι πρέπει να κάνουν αν χρειαστεί να μπουν σε ρόλο διασώστη και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που κάποιος έχει χάσει τις αισθήσεις του, καθώς και πώς να χειριστούν περιστατικά πνιγμού από ξένο σώμα ή περιστατικά επιληψίας.

Αφού οι διασώστες έκαναν επίδειξη του τρόπου που γίνεται η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  και του τρόπου χρήσης απινιδωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί με τη βοήθεια των μελών της Ομάδας Διάσωσης προχώρησαν ομαδικά σε πρακτική εφαρμογή πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους αποκτήσαμε τις απαραίτητες γνώσεις και την  αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα άτομο που κινδυνεύει και να μη μείνουμε μόνο θεατές. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για το έργο τους.

 

 

Από mp