Με επιτυχία ολοκληρώσαμε στο Σχολείο μας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/εκπαιδευτικού υλικού, με τίτλο: «Μπορούμε στο Σχολείο» που αποσκοπεί στον περιορισμό της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια της Δράσης ευαισθητοποίησης, καλούνται οι μαθητές /τριες να συμμετάσχουν και στον παρακάτω διαγωνισμό:

Εικαστική έκθεση «Σπατάλη Τροφίμων»

Το Μπορούμε με την υποστήριξη της Lifescore θα διοργανώσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τέχνης για μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Σπατάλη Τροφίμων» και στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων έργων σε εικαστική έκθεση.

Πότε: Τέλη Σεπτέμβριου 2022, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη του Φαγητού (29 Σεπτεμβρίου)

Που: Σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο της Αθήνας

Βασικό μήνυμα: Nα αντιληφθούν τα παιδιά τη σημασία της σπατάλης τροφίμων για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία

Περιγραφή: Ο διαγωνισμός θα αφορά τη δημιουργία εικαστικών έργων (ζωγραφικής, γλυπτικής, video art), τα οποία θα είναι εμπνευσμένα από την παρουσίαση του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο»

Διαδικασία επιλογής: Θα επιλεχθούν τα τρία καλύτερα έργα από κάθε σχολική μονάδα. Η κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους εικαστικούς, θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Τα έργα θα είναι ατομικά ή ομαδικά. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής τους είναι 31 Μαΐου 2022 στο Μπορούμε (Δίκης 10 ΤΚ. 15773) Αθήνα, Ζωγράφου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο διαγωνισμό και στους νικητές θα δοθεί τιμητική βράβευση.

 

Attachments

Από cs