Ένας μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ουάσιγκτον και στην Ελλάδα, και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών – Σχολή Καλών Τεχνών – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η θεατρική ομάδα Out of Chaos προσκαλεί νέους, μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες Θεατρικών Σπουδών στην Ελλάδα να πειραματιστούν, να παίξουν (ή απαγγείλουν) σκηνές από την τραγωδία Μήδεια του Ευριπίδη, να την βιντεοσκοπήσουν και να την υποβάλουν σε μας μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.  

Το Θέατρο Out of Chaos, όταν ολόκληρος ο κόσμος άρχισε να δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Αμερική: σκηνές από αρχαίες τραγωδίες απαγγέλλονται διαδικτυακά, ζωντανά, κάθε Τετάρτη, με ηθοποιούς από ολόκληρο τον κόσμο. Η σειρά ονομάζεται «Διαβάζοντας Αρχαία Τραγωδία διαδικτυακά» (Reading Greek Tragedy Online) και σκοπός μας είναι να προβληθούν όσο περισσότερες γίνεται μέχρι το τέλος του 2020.

Ανακαλύψαμε πολλά γι’ αυτά τα διαχρονικά και οικουμενικά έργα παίζοντάς τα, το αρχαίο θέατρο μας έφερε πιο κοντά, και τώρα είναι η σειρά σας!

Περισσότερα:

Από cs