Το Σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά εκπονεί, μεταξύ των άλλων προγραμμάτων, ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning. Το ένα από αυτά με θέμα “WE LOVE EUROPE”, συνεργαζόμενο με σχολείο της Ιταλίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος 35 μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές τους, την κ. Δημητρακάκη Σαραντούλα, την κ. Μπακούρου Χρυσάνθη και τον κ. Κώτσιο Βασίλη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σχολείο, IC2 SAN BONIFACIO- SECONDARY SCHOOL PIUBELLO στο διάστημα από 3 έως και 6 Μαΐου  2023, προκειμένου να συναντήσουν την ομάδα eTwinning και τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος.

Η υποδοχή που μας επιφύλαξε το σχολείο της Βερόνας ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους νέους τους φίλους, να περιηγηθούν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, να επισκεφτούν τις τάξεις και εργαστήρια τους προκειμένου να πάρουν μια γεύση από τον τρόπο διδασκαλίας  και γενικότερα να έρθουν σε επαφή με ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα παιδιά παρουσίασαν μέσω οπτικοακουστικού υλικού τον πολιτισμό και τις ομορφιές κάθε χώρας, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί, δοκίμασαν  φαγητά της Ιταλίας κατά τη διάρκεια γεύματος που μας παρέθεσαν στο πραγματικά εντυπωσιακό χώρο του Σχολείου, αντάλλαξαν απόψεις και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή – έστω και για λίγο – με τις συνήθειες της χώρας που μας υποδέχτηκε τόσο θερμά. Καθώς το θέμα του έργου είναι οι αρχές και οι αξίες του Ευρωπαίου πολίτη, τα παιδιά, στο πλαίσιο εργαστηρίων, δημιούργησαν πανό με τις αξίες αυτές στην αγγλική γλώσσα. Και έδωσαν ραντεβού για μια πιθανή, επόμενη συνάντηση σε ελληνικό έδαφος ,αυτή τη φορά.

 Θερμή ήταν η υποδοχή  και από τον Δήμαρχο του SAN BONIFACIO,περιοχή όπου ανήκει το σχολείο. Ο Δήμαρχος, Giampaolo Provoli συνάδελφος- εκπαιδευτικός, μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε με χαρά στην πόλη του.

Πέρα από την επίσκεψη στην περιοχή της Βερόνα τα παιδιά φιλοξενήθηκαν και στη Βενετία, μετά από πρόσκληση της Αρχιεπισκοπής και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών. Κι εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν όχι μόνο τον υπέροχο Βενετσιάνικο πολιτισμό, αλλά και να ανακαλύψουν τα χνάρια του Ελληνικού πολιτισμού σε αυτό τον τόπο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές μας μπόρεσαν να γνωρίσουν μια χώρα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, να ξεναγηθούν σε πόλεις προστατευόμενες από την UNESCO και τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

 

Από cs