4-ημερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Γιάννενα.

Η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στις 3 Μαΐου πραγματοποίησε 4ημερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Γιάννενα στο πλαίσιο διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου και ειδικότερα στη θεματική ενότητα Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν:

  1. Το Μέτσοβο, τόπο κορυφαίων εθνικών ευεργετών και αγωνιστών
  2. Τα Γιάννενα:
  • Μουσείο Ιτσ Καλέ κάστρο Ιωαννίνων
  • Μουσείο Αργυροχρυσοχοοίας
  • Μουσείο Αλή Πασά(νησάκι Ιωαννίνων)
  • Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλη.
  1. Μονοδένδρι Ζαγορίου

 

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν και να εμπεδώσουν τις ιστορικές  γνώσεις και γεγονότα που σχετίζονται με τον ιστορικό τόπο των Ιωαννίνων και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην Ελληνική Επανάσταση καθώς και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πέρα από τα σύνορα της σχολικής αίθουσας στο  συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας ταυτόχρονα  τα συναισθήματα τους από  τον πλούτο των προσλαμβανουσών παραστάσεων που υπέπεσαν στην αντίληψή τους. Ατενίζοντας το φαράγγι του Βίκου από τον ιστορικό ναό της Αγίας Παρασκευής  απήλαυσαν τη φύση και την άγρια ομορφιά του ηπειρώτικου τοπίου που γέννησε και άνδρωσε τους αγωνιστές και ήρωες της Επανάστασης. Επιπροσθέτως όμως του μορφωτικού και ψυχαγωγικού οφέλους,  στον ψυχοπαιδαγωγικό τομέα δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να αλληλεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους έξω από τη σχολική τάξη, γεγονός που συντέλεσε στο να ισχυροποιηθούν  και να σφυρηλατηθούν οι μεταξύ τους οι φιλικοί δεσμοί  και να ενισχυθεί το πνεύμα   αλληλεγγύης που τους διακατέχει.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί (κ. Υποδ/ντρια Παπαδοθωμάκου Μ, Μαυρόγιαννης Π, Καρακώστα Φ, Καρίγιαννη Μ, Σακουφάκη Ε – σχολική νοσηλεύτρια) ευχαριστούν και συγχαίρουν τους μαθητές μας που λειτούργησαν με σύμπνοια και συνεργασία. Ευχόμαστε η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη να συμπληρώσει τις όμορφες αναμνήσεις που θα διαφυλλάξουν οι μαθητές μας στην καρδιά τους κατά την αποφοίτησή τους από το σχολείο μας.

 

Από cs