Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και τωρινή πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, είναι μια πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Βουνό και θάλασσα, παλιό και σύγχρονο, ομορφιά και παράδοση! Όμως η μαγεία της πόλης μας αποκαλύπτεται όταν ο ήλιος δύσει. Τότε ο ουρανός μαζί με τον ήλιο, το φεγγάρι και τα σύννεφα παίζουν ένα υπέροχο παιχνίδι χρωμάτων και αποχρώσεων, το οποίο σίγουρα θα ήταν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε ζωγράφο. Το λιμάνι μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό κι ασύγκριτα όμορφο τοπίο, λες και είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι, το οποίο παράλληλα προσφέρεται για όμορφες, ρομαντικές βραδινές βόλτες. Κάθε σαββατόβραδο η νεολαία -κι όχι μόνο- είναι στην παλιά ιστορική πλευρά της πόλης, είτε κάνοντας βόλτες είτε καθισμένη σε κάποια από τα πολλά κι ευχάριστα μέρη και στα γραφικά σοκάκια ζώντας την αίσθηση μιας διαφορετικής εποχής. Το Ναύπλιο, αυτή η πολύπτυχη, όμορφη κι απρόβλεπτη πόλη, είναι αναμφίβολα άξια της επισκέψεώς σας!!!

Η περιβαλλοντική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, προσπαθεί μέσα από αυτό και τα προσεχή άρθρα να γνωστοποιήσει σ’ εσάς την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό της νεολαίας στην πόλη του Ναυπλίου. Στο Ανάπλι, όπως αλλιώς ονομάζεται η πόλη μας, υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις άθλησης, όπως το κολυμβητήριο, το κλειστό και μη γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου κι ορισμένα άλλα!

Κατά τη διάρκεια της δράσης μας θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στο τοπικό δημαρχείο και στους υπεύθυνους αθλητικών εγκαταστάσεων για τη συλλογή πληροφοριών γύρω από τα παραπάνω θέματα, που εγγυημένα θα σας ενδιαφέρουν και θα σας καθηλώσουν στο δικτυακό τόπο μας. Περισσότερα στοιχεία θα διαπραγματευθούμε στα επόμενα άρθρα μας, τα οποία θα προβληθούν μέσα σε λίγες μέρες πλαισιωμένα από φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

NAFPLIO, THE TOWN WHICH PLAYS WITH THE SUN’S AND MOON’S COLOURS

Why is Nafplio the town which plays with the nature’s colours? Read the article below and you will surely understand!

Nafplio, the first capital of Greece and nowadays capital of Argolida, is a town which combines everything. Mountains and sea, old and modern, beauty and tradition! But you will discover how magical our town is only when the sun sets. Then the sky, the sun, the moon and the clouds play a wonderful game of colours and shades, which would be just the perfect inspiration of any drawer… The port turns into a light and amazingly pretty landscape, as it.

 

Από cs